15 Minutes
Mars 2001

Robert De Niro, Edward Burns, Melina Kanakaredes, Kelsey Grammer, Karel Roden, Oleg Taktarov, Avery Brooks, regi: John Herzfeld.

Idag gör somliga brottslingar, somliga advokater och politiker ALLT för att ta en plats på mediaarenan! Kanske kan det leda till uppmärksamhet och berömmelse, och i förlängningen rikedomar mätt i pengar...

I filmen "15 Minutes" styr mediernas jakt på sensationer hela händelseförloppet! Eddie Flemming (Robert De Niro) ställer gärna upp som polisman i omslaget till People Magazine. I jobbet är han tuff, men privat är han en osäker uppvaktande kavaljer till den vackra journalisten Nicolette (Melina Kanakaredes). Han vill så gärna fria till henne och bär omkring en ring i bröstfickan, men tycker aldrig att rätt tillfälle uppenbarar sig. Nu måste han koncentrera sig på ett dubbelmord som begåtts i New York. Han får arbeta tillsammans med den unge Jordy (Edward Burns) som har en låg arbetsprofil, och inte är särskilt imponerad av journalister. Jordy är mordbrandsutredare och något "grönare" i jobbet än den äldre Eddie, som emellertid fattar tycke för Jordy.

"En gång hade jag en hundvalp som kissade ner hela min lägenhet, men jag behöll honom ändå! Varför... vet jag inte", säger Eddie på Jordys fråga, varför Eddie räddade honom inför chefen i en knepig situation. Spanarna Eddie och Jordy hamnar ett steg efter brottslingarna, som själva vill synas i rampljuset, och som vet hur de skall handskas med medier och journalister. Polisen jagar mördarna, medierna jagar poliserna... Till slut blir jakten upptrappad till max... Här gäller det tragedier och kaos, som är lättare att betrakta på litet avstånd, och ingen vill väl förneka betydelsen av tittarsiffror, pengar och makt!.

De två öststatarna Emil (Karel Roden) och Oleg (Oleg Taktarov) besöker USA för att hälsa på en gemensam vän och inkassera pengar. Pengarna har redan förbrukats. Emil har ingen pardon med vännen. Hans händer blir blodiga, och värre skall det bli. Allt dokumenteras av vännen Oleg, som filmar med "nyinsnodd" videokamera.

Blodbestänkt action med högt tempo och samhällskritik. Fantastiskt skådespel och läckert foto av Jean Yves Escoffier. Regissören John Herzfeld har också skrivit manuset.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM