51st State
Maj 2002

Samuel L Jackson, Robert Carlyle, Emily Mortimer, Rhys Ifans, regi: Ronny Yu.

I rollerna ser vi Samuel L Jackson, Robert Carlyle, Emily Mortimer, Rhys Ifans och många fler..., och det är väl en imponerande rollista! Dessutom ser vi Elmo McElroy (Samuel L Jackson) i kilt!!! Bara det! Nåväl..., filmen rör sig i Liverpools arbetarkvarter och är kanske någon sorts blandning av amerikansk Tarantino-tradition och brittisk humor. Elmo är en skicklig kemist som av en händelse kommit att hamna på fel sida av lagen. Ja, i sin ungdom begick han ett ödestigert misstag, som faktiskt förde honom på den väg han nu är...

Sin försörjning har han - intill nu - haft som drogtillverkare åt Los Angeles knarkmaffia. Det är en sysselsättning han gärna vill komma ifrån, och nu har han beslutat sig för att en gång för alla komma ur langningen till maffian. Elmo vill göra en sista stor affär..., och den tänker han göra just i Liverpool. Men ingenting är så enkelt i verkliga livet som det kan tyckas - under planeringsstadiet hemma i kammaren. Elmos forna updragsgivare skickar en kvinnlig lönnmördare efter honom... Han får också problem med skinheads, och som grädde på moset är han tvungen att äta fish'n'chips! Problem, problem, problem!

Men det ska i alla fall faktiskt visa sig att det är en fördel att ha kilt, när han handskas med en kvinnlig lönnmördare - som smidigt kan placera sin puffra under kilten på Elmo, för att hjälpa till i en nödsituation... Den scenen är obetalbar!

En lite "hopplockad" och ojämn film. Jag hade i alla fall några riktiga skrattanfall..., och så är det ju ganska fräckt med den högreste Samuel L Jackson i kilt, det måste jag ju säga!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM