6:e dagen (The 6th Day) december 2000
Arnold Schwarzenegger, Michael Rapaport, Wendy Crewson, regi: Roger Spottiswoode.

Tillsammans med kompisen Hank Morgan (Michael Rapaport) jobbar Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) som pilot på firman "Double X Charter", och kör snowboardåkare upp i terrängen. Adam lever ett gott och lyckligt familjeliv tillsammans med hustru Natalie (Wendy Crewson) och dottern Clara. Nu glömde jag att nämna deras hund Oliver, men han skall vara med i familjelyckan...

Familjen skall just fira Adams födelsedag. Clara tycker att hon kan få en Sim-Pal-docka som "alla andra också har!". Och pappa Adam köper förstås en talande docka, som beställt är. Samtidigt inträffar den tragiska händelsen att hunden Oliver hastigt avlider.

Mamma Natalie anser att de skall anlita "Re Pet" som klonar husdjur. Då kan lilla Clara återfå sin Oliver i klonad form, och hon behöver aldrig veta att hunden dött. Adam är helt emot den lösningen, men Natalie vill inte lyssna på Adam i det fallet. Kompisen Hank berättar att hans katt Sade är klonad, och att han är nöjd med den. Hank har en virtuell flickvän som är en holografisk skönhet som tillfredsställer hans minsta vink. Hank är helt nöjd med henne och vill inte ha någon av kött och blod! Det är komplicerat och jobbigt!

Så, en dag, blir hela Adams tillvaro kullkastad, då han kommer hem och finner en klonad dubbelgångare som kysser Natalie. Ingen tror på den rätte Adam, och den klonade Adam får ett alltmer fast grepp om familjelyckan...

Nu har Adam inte enbart blivit bestulen på sin identitet och familj
- han måste också kämpa för sitt liv, då de som klonat honom inte skyr några medel för att försöka förgöra honom! Husdjur är tillåtet att klona, men lagen förbjuder att människor klonas! (Se Första Mosebok kap 1: "Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem"....."Och det vart afton, och det vart morgon, den sjätte dagen".)

En mycket spännande och välgjord science fiction-film! Vi bjuds på fantastisk scenografi av James Bissell och John Willett. Pierre Mignot svarar för foto, och Alec Gillis och Tom Woodruff Jr för otroliga make-up-effekter.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online