A HISTORY OF VIOLENCE
Premiär den 2 december år 2005

Regi: David Cronenberg. Manus: Josh Olson. Foto: Peter Suschitzky. Körtid: 1 timme 35 minuter. Musik: Howard Shore. I rollerna: Viggo Mortensen (Tom Stall), Maria Bello (Edie Stall), Ed Harris (Carl Fogarty), William Hurt (Richie Cusack), Ashton Holmes (Jack Stall)

Tom Stall lever med hustrun Edie, barnen Jack och Sarah ett stillsamt, gott familjeliv i den lilla staden Millbrook i Indiana. De bor i lantlig miljö och har hästen Burro, som för det mesta pysslas om av sonen Jack. Staden har en trevlig befolkning och ett stort gemyt råder i staden. Tom äger restaurangen Stall´s Dinner, där han själv arbetar hela dagarna; Edie är en aktad advokat i staden. Tonårssonen Jack har en flickvän att dela vardagsbekymren med, men även en antagonist i skolkamraten Bobby, som ständigt provocerar Jack. Familjeidyllen slås helt i spillror den dag två kriminella män kommer in på Toms restaurang. De hotar personalen och Tom ingriper i självförsvar och dödar två förhärdade brottslingar. Han räddar livet på sin personal... och utses till stadens hjälte och blir stort omskriven i media. I och med publiceringen blir Tom uppsökt av en hotfull man. Familjen tvingas därefter leva i skräck.

I en mycket svår krissituation: Hur stor är familjekärleken, den sensuella bundenheten till sin partner och förmågan att förstå och förlåta? Är svaret: Att förstå allt... är att förlåta allt.....?

Viggo Mortensen är glänsande i sin roll; övriga roller är också väl besatta. En helgjuten thriller.

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM