Alla älskar Alice oktober 2002
Lena Endre, Mikael Persbrandt, Marie Richardson, Natalie Björk, Anastasios Soulis, Marie Göranzon, Sverre Anker Ousdal, Hege Schöyen, Per Svensson, Bisse Unger, Mathilda Lundholm, Li Lundholm, Anton Ardai-Blomberg, regi: Richard Hobert.

Richard Hobert har lämnat sviten om de sju dödssynderna bakom sig och är nu aktuell med denna film. Richard Hobert har både regisserat och skrivit manuset.

Johan (Mikael Persbrandt) är gift med Lotta (Marie Richardson) och de har två gemensamma barn
- storasyster Alice (Natalie Björk) och hennes lillebror. Johan är journalist och arbetar på samma tidning som fotografen Anna (Lena Endre), som bor i samma villaområde som Johan och hans familj. Anna har en son.

Mellan Johan och Anna finns mycket mer än en arbetsrelation... De är djupt förälskade..., och Johan har svårt att dölja sin kärlek till Anna... Han vill ständigt kyssa och krama henne
- även offentligt...

Johan har också en stor familjekärlek..., och banden till hans dotter Alice är starka. Lotta, som till slut förstår att Johan bedrar henne, blir ursinnig och fullkomligt oresonlig... Hennes kärlek till Johan är fast grundad, och hon vill inte inse att förhållandet tagit slut...

Alice upplever skilsmässan mycket smärtsamt och hon sackar efter i skolan... Men hon har en mycket förstående lärare, som på alla sätt vill hjälpa henne. Hennes bästa kompisar däremot uppför sig inte som önskvärt vore..., när Alice till varje pris försöker överskyla Johans flytt hemifrån. "Han är bortrest"..., säger hon till de elaka och retsamma kompisarna.

Annas son och Alice ingår en liten pakt
- att försöka splittra förhållandet mellan Anna och Johan - men misslyckas. Deras metoder är allt annat än justa..., så det blir en hel del rabalder och uppståndelse på grund av barnens agerande. Men Annas och Johans kärlek är så övertygande varm och stark..., att till och med Alice till slut kapitulerar inför fakta.

Ett mer välfunnet kärlekspar, med en så lekfull utstrålning, får vi väl leta länge efter... (om det nu finns)?

Kärlek ska bejakas... i alla dess former! Men visst kan det vara komplicerat!

En öm och varm relationsfilm.

Björn Hallman står för filmens musik, och för fotot svarar Lars Crepin.

Läs även om Richard Hoberts filmsvit om de sju dödssynderna.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online