GO FOR ZUCKER ( ALLES AUF ZUCKER )
Biopremiär den 28 oktober 2005

Regi: Dani Levy. Foto: Charly F. Koschnick. Musik: Niki Reiser. Körtid: 1 timme 30 min. I rollerna: Henry Hubchen (Jaeckie Zucker), Hannelore Elsner (Marlene), Udo Samel (Samuel), Golda Tencer (Golda), Steffen Groth (Thomas), Anja Franke (Jana), Sebastian Blomberg (Joshua), Elena Uhlig (Lilly), Rolf Hoppe (Rabbi Ginsberg), Inga Busch (Irene, Antonia Adamik (Sarah)

När mamma Rebecka Zuckermann tillsammans med äldsta sonen Samuel flydde från öst till väst och lämnade sonen Jakob åt sitt öde i f.d. Öst-Berlin, bröt Jakob med både sin familj och med den judiska traditionen. På den vägen är det sedan 40 år tillbaka. Jakob och övriga familjen har inte träffats sedan separationen. Jakob Zuckermann i dagligt tal kallad Jackie Zucker.... är en före detta känd sportreporter. Efter murens fall har han trassliga affärer, dålig kontakt med sonen Thomas, dottern Jana och dotterdottern Sarah. Jackie´s hustru Marlene är på väg att ta ut skilsmässa. Hon står inte ut med den spelgalne Jackie, som nästan aldrig talar sanning. Nu jagas han dessutom av polisen och hotas med ett fängelsestraff... om han inte betalar en stor summa pengar inom en snäv tidsgräns.

DÅ... dimper ett brev ner.. som förändrar allt. Mamma Rebecka är död och har skrivit ett testamente som endast blir giltigt om bröderna med familjer samsas. Samuel med familj bor i Frankfurt och reser nu till Berlin för att göra upp om testamentet. I moderns villkor ingår även att strikt följa den judiska traditionen vid begravningen. Samuel´s familj är ortodoxa. Nu gäller det för Marlene att försöka leva upp till den judiska traditionen och "ro testamentet i hamn"!!!

En välgörande humoristisk komedi

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM