ALLT OM MIN PAPPA ( Anche Libero Va Bene )
Biopremiär den 13 april 2007

Regi: Kim Rossi Stuart Körtid: 1 timme 48 minuter. Musik: Banda Osiris. Foto: Stefano Falivene. I rollerna bl a: Kim Rossi Stuart (Renato), Alessandro Morace (Tommaso), Barbora Bobulova (Stefania), Marta Nobili

De två barnen 11-årige Tommaso och storasyster Viola lever tillsammans med sin pappa Renato, sedan mamma Stefania övergivit dem. Det är inte första gången, som Stefania utan förvarning överger familjen, för att söka sig till olika män, för att släcka sin omättliga sexuella lust och njuta av lyxig tillvaro. Nu kommer hon tillfälligt tillbaka och kastar sig för sin mans fötter. Hon ber om nåd och säger sig ha fått nog och att det inte ska hända igen, att hon överger familjen. Renato veknar och en tid av familjeliv återuppstår. Så plötsligt en dag är det släckt i fönstren när pappan och barnen kommer hem en eftermiddag. Tommaso förstår direkt att mamman återigen givit sig av. Renato, som hårt anstränger sig att få familjen att fungera, tappar ibland tålamodet och far - av ren utmattning - ut i anklagelser mot barnen, som far mycket illa.

Filmen är en hjärtskärande skildring om hur barn far illa i en familj i kris. Alessandro Morace gör en helt fantastisk rollprestation som den genomskådande 11-årige Tommaso. Välskrivet manus, bra rollbesättning och fint foto. En film ni inte ska missa!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM