Älskade hundar (Amores Perros) januari 2001
Gael Garcia Bernal, Emilio Echevarria, Goya Toledo, Vanessa Bauche, Jorge Salinas, Alvaro Guerrero, Marco Pérez, Rodrigo Murray, regi: Alejandro Gonzáles Iñárritu.


Foto: Triangelfilm.

Regissören Alejandro Gonzáles Iñárritu säger om filmen att han ville spegla det antropologiska experiment som han känner sig delaktig i, och som handlar om Mexico City. Staden där 21 miljoner människor bor i en överbefolkad miljö som har kraftiga föroreningar, mycket våld och korruption. "Men...", säger Alejandro, "...hur otroligt det än må låta - jag älskar den staden, och Älskade hundar är en produkt av mina motsägelser!"

Visst finns det något hundlikt över de episoder som vi sammanflätat får följa. Allt börjar med en bilolycka med dödlig utgång... Susana (Vanessa Bauche) är gift med Ramiro (Marco Pérez) och de har en liten baby tillsammans. De bor ihop med Ramiros mor och bror Octavio (Gael Garcia Bernal), som är hjälplöst förälskad i den gifta Susana vars drogade och råe man slår henne. Hunden Coffee finns också i huset. Han visar att han är en utmärkt kamphund, som kan besegra de flesta hundar.


Foto: Triangelfilm.

En annan episod visar när reklammannen Daniel (Alvaro Guerrero), som är 42 år, lämnar fru och barn för att sammanleva med den vackra fotomodellen Valeria (Goya Toledo) med hunden Richie. De har träffats då hon fotats för "Enhant" på stora affischer runt om i staden. En affisch finns mitt emot det stora fönstret i den vackra våning David köpt åt sig och Valeria! Men säg den lycka som varar... Olyckan lurar bak knuten. Och för Richie skall heller inte livet längre leka! Ett hål i parketten gör hans liv svårt...

Så får vi följa den före detta gerillamannen Chivito (Emilio Echevarria), även kallad "Geten", som numera utför tveksamma uppdrag. En gång hade han en familj
- nu lodar han omkring med en lumpkärra och en hel hoper herrelösa hundar, som han ömt vårdar och försvarar. I lastbilen SA 9211 kör han också runt i staden. När han så får ett uppdrag av Gustavo (Rodrigo Murray) att mörda hans bror, sker en vändning i hans liv.

Kamphundsscenerna blev nästan "för mycket" för mig som hundälskare, men i övrigt en djupt gripande och smärtsam filmupplevelse. Fotografen Rodrigo Prieto har ett mycket levande foto.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online