ARMBRYTERSKAN FRÅN ENSAMHETEN
Release DVD och VHS vecka 7 2005.

En film av Lisa Munthe och Helen Ahlsson. Körtid: 1 timme 15 minuter. Dokumentär.

Från den lilla byn Ensamheten, mitt ute i Lapplands ödemark, kommer den karismatiska Heidi Andersson; fyrfaldig världsmästarinna i armbrytning. I byn bor 16 personer, varav 10 tränar armbrytning. Heidi är här i filmen (inspelad 2004) tjugotre år och bor tillsammans med sina föräldrar och två bröder. Eftersom farfar Tore inte ville dela upp skogen mellan sina tre söner blev det en uppgörelse med en kooperativ ekonomisk förening, där alla inblandade drar sitt strå till stacken. Efter att som 17-åring ha arbetat som skogshuggare fram till 38 år, fick Heidis far Kent, avsked och stod där utan utbildning och utan jobb. Men det har gått bra att dra sig fram med ströjobb säger han. Att bo där han trivs och med människor han håller av, är det viktigaste för Kent.

Heidi är väl inte överförtjust i att åka runt i landet och visa upp sig och berätta om armbrytningens teknik, men hon är medveten om att det är ett måste för finansieringen av den sport hon älskar... och inte kan leva utan.

En varm och levande beskrivning av Heidi från Ensamheten! Hon är en ung kvinna med en alldeles säregen utstrålning och passion för sin sport - armbrytningen!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM