Art of War (The Art of War) november 2000
Wesley Snipes, Michael Biehn, Anne Archer, Cappella, Marie Matiko, Cary-Hiroyuki Tagawa, Donald Sutherland, Liliana Komorowska, regi: Christian Duguay.

Wesley Snipes är en av mina favoriter. Här spelar han en amerikansk agent som heter Neil Shaw. Han blir anklagad för ett brott som han inte är delaktig i.

Upprinnelsen till att Neil måste fly, är att en grupp mördade kineser hittas i en container i New Yorks hamn. Händelseutvecklingen blir den att den kinesiske FN-ambassadören mördas! Shaw utpekas som mördaren och tvingas "försvinna".

Vem kan nu Shaw lita på? FN-tolken Julia, som vet allt om konspirationer i ett globalt perspektiv?

Shaws kollega Bly (Michael Biehn) är mer lekfull än Shaw, som sannerligen tar sitt jobb på blodigaste allvar. Shaws topphemliga jobb är nämligen att få representanter för fientligt sinnade länder att komma till förhandlingsbordet. Han är så hemlig att han faktiskt är inofficiell...

Beträffande filmens titel "The Art of War" (översatt: Krigskonsten) så finns det en uråldrig handbok i stridsteknik som skrevs av Sun Zi, en asiatisk general som trodde att krig kunde vinnas utan att man behövde gå i strid! Boken används idag ofta vid militärutbildning över hela världen. Det var den boken som fascinerade filmens regissör Christian Duguay.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online