BABAS BILAR
Biopremiär 31 mars år 2006

Regi: Rafael Edholm. Musik: Hannu Kiviaho. Körtid: 1 timme 30 minuter. Censur: 15 år. Scenografi: Eva Noren. I rollerna: Andreas Wilson (Jojo), Sara Sommerfeld (Anso), Hassan Brijany (Baba), Gyorgi Stykov (Ivan), Jarmo Mäkinen (Penti), Peter Franzen (Pekka), Hannu Kiviaho (Pasi), Joakim Andersson (Jens), Göran Forsmark (Bror), Per Christian Ellefsen (Norrmannen), Laura Malmivaara (Eleena), Conny Cedel (Nikolaj), Rogelio Duran (Artoro) m fl

Det förälskade paret Jojo och Anso har en sunkig lägenhet i en liten by långt upp i norra Sverige. Deras kost består mest av fisk, som den arbetslöse Jojo fångat i älven. Fisk.. är Anso så trött på! Hon vill ha litet omväxling i mathållningen! Och hon vill flytta till ett eget litet hus! Paret har också en liten sparad summa, tänkt... som kontantinsats för det kommande huset. När så Jojo en dag satsar sparkapitalet på en ny växellåda till deras gemensamma, ganska skrotfärdiga Cadillac, blir Anso helt utom sig. Detta .... trots att Anso länge önskat sig en körduglig bil. En bil att åka till Paris i! Hur kunde Jojo! Anso har just hittat ett hus. Nu har de inget sparkapial att satsa! För att kunna återställa ordningen och kapitalet, tar Jojo anställning hos Ansos far Baba, som driver en bilfirma..... som minst sagt har tveksamma kunder. Det första uppdraget Jojo får, är att hämta en bil hos gangstern Ivan. Det är då Jojo blir indragen i en gangsterhärva av stora mått, där Ivan anlitar sina finska medhjälpare... som inte är att leka med.

Mycket snö och is i en blodig och oborstad actionkomedi, med egenartade karaktärer. Här finns till och med en snögubbe, innehållande ett inrullat lik! (Eva Norens scenografi är utmärkt).

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM