BARA BEA
Premiär den 5 november 2004

Censur 11 år. Körtid: 1 timme 23 min. Regi:Petter Naess.Foto: Marius Johansen Hansen. Manus: Johan Bogaeus. Musik: Surferosa. I rollerna: Kaia Foss (Bea), Kamilla Grönli Hartvig (Mia), Ida Thurmann-Moe (Sara),Maria Gullaksen Brinch (Anniken),Kim S.Falck-Jörgensen (Anders),Espen Klouman Höiner (Daniel),Geir Atle Johnsen (Beas pappa),Janne Kokkin (Beas mamma), Ingrid B. Buaas (Beas Syster), Oda Schjöll (Beas Lärare) m fl.

BARA BEA är en suverän ungdomsfilm som handlar om kärlek, sex och relationer. Bea är 16 år och nio månader och drömmer om att bli författare. I hemlighet söker hon ett stipendium till en skrivarskola i Canada! Bea vill ut i världen! Det fordras föräldrarnas tillstånd för att söka stipendiet. Motvilligt ger Beas mamma sitt medgivande. Canada är ju långt bort! Den enda som är glad över stipendiesökandet... är Beas lillasyster. Hon vill nämligen ha Beas rum, då Bea eventuellt är i Canada.

Ja... se den syskonkärleken! Beas tjejkompisar i klassen har i tur och ordning "gjort det"... dvs blivit av med oskulden. Så fort någon i tjejgänget blivit av med oskulden... firas det med en prinsesstårtbit på kondis. Nu återstår "en tårtbit av hela tårtan" .... Det är BARA BEA som "inte gjort det"! Ett faktum som ständigt upptar Beas tankar.

Bea har länge i smyg ... varit intresserad av Daniel - skolans coolaste och mest omsvärmade kille. Men hon har aldrig drömt om något gensvar. Överrumplingen blir därför mycket stor... då Daniel börjar uppvakta henne. Daniel är rik, vacker och elevrådsordförande. Han går sista året i gymnasiet och han är alla tjejers drööööm...

Tjejgänget förbereder Bea på att hon inte kan vara oskuld om Daniel vill älska med henne... och gänget utser en lämplig kandidat att ta Beas oskuld. Blickarna faller på nittonårige Anders, som är en hygglig kille som studerar till agronom. Tjejgänget ordnar en date mellan Anders och Bea.

Bea är mycket tveksam till arrangemanget... men låter sig övertalas!! Allt går dock inte efter uppgjorda planer och Bea börjar fundera över vad som är väsentligt i en relation....

Suveränt genomarbetad film! Regi, manus, foto och skådespel är utmärkt.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM