BARA EN DAG (Before Sunset) oktober 2004

Premiär 15 okt 2004. Körtid 1 timme 20 minuter.I rollerna bl a: Ethan Hawke och Julie Delpy. Regi:Richard Linklater.

Jesse och Celine är kärleksparet, som träffades en natt för nio år sedan och som kom överens om att mötas sex månader senare, på samma plats i Wien. Men... av olika skäl... möttes de inte!!! Jesse var den gången en ung amerikansk collegestudent... och hon var den ljuvligaste lilla Celine på väg hem till Paris från en resa. Jesse övertalade henne att stanna en natt med honom i Wien.. en natt som de båda för alltid gömt i sina hjärtan. Eller???? Det är den frågan dialogen handlar om i denna underbara film, när Jesse som etablerad författare gästar Wien nio år senare... för att promota sin nya bok ...

Den handlar just om "den natten" som Jesse och Celine hade för nio år sedan. Av en händelse... är det just Celines bokhandel som lanserar boken... och Celine är naturligtvis uppmärksam och vet att Jesse ska komma.... och hon går dit. Jesse har någon timme efter presskonferensen... att vara kvar i Wien... innan hans plan går hemåt. Jesse och Celine går därför till "Le Pure Cafe" och har en givande pratstund.

Det är något alldeles speciellt, romantiskt uppblossande i mötet med en ungdomsförälskelse som kom av sig för nio år sedan! "Bara en dag" är en helt fantastisk film. Det är en speciell gåva att "få till" en så trovärdig och välformulerad dialog... som filmens... och även att hitta två så välplacerade skådespelare... men det har Linklater lyckats med!!!

Föregångaren "Bara en natt" med Ethan Hawke och Julie Delpy är från 1995.

 

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM