Barberaren i Sibirien oktober 2000
Julia Ormond, Oleg Menshikov, Alexy Petrenko, Richard Harris, Vladimir Ilyin, regi: Nikita Michalkov.


1. Oleg Menshikov. 2. Julia Ormond, Vladimir Ilyin & Alexy Petrenko.

Jane (Julia Ormond) är en ung amerikanska som år 1885 reser till Ryssland för att hjälpa uppfinnaren McCracken med finansieringen av en skogsmaskin.

Med på tågresan finns ett gäng kadetter från den kejserliga krigsskolan. Kadetten Andrej (Oleg Menshikov) blir häftigt förälskad i den förförande Jane, som super honom full med champagne i tågkupén, där de av en slump blir lämnade helt ensamma med varandra.


3. Julia Ormond. 4. Richard Harris m fl.

Andrej glömmer kvar ett foto av sin mor, som han visat för Jane. Hon är inte sen att ta tillfället i akt och med fotot bege sig till general Radlov på Krigsskolan. Så har hon etablerat en första kontakt för att få loss pengar från överheten, för att hjälpa McCracken. Han kan inte färdigställa sin uppfinning om han inte lyckas få pengar.

Jane utger sig för att vara änka efter sin man Larry, som också var militär. Nu säger hon sig hälsa på sin far, uppfinnaren McCracken. Ingenting av det hon säger om sig själv är sant. Men den unge Andrej är ung och het
- och svartsjuk...


5. Julia Ormond, Richard Harris, Alexy Petrenko & Oleg Menshikov. 6. Julia Ormond & Alexy Petrenko. Samtliga foton: Sandrew Metronome.

När han ser Jane med general Radlov på en operaföreställning, begår han av svartsjuka sitt livs misstag och deporteras till Sibirien. Efter tio svåra år där har han bosatt sig i Ousianka med familjens tjänsteflicka Dunjasja.

Jane söker upp honom och tror att hon åter skall få uppleva sitt livs kärleksmöte. Men livet har sina irrvägar. Jane bär också på en stor hemlighet...

En vacker film om kärlek och svek. Filmen är hela 2 timmar och 40 minuter, vilket känns för långt.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online