Basic - Farligt uppdrag (Basic) juli 2003
John Travolta, Tim Daly, Connie Nielsen, Samuel L Jackson, Giovanni Ribisi, Brian van Holt, Taye Diggs, Dash Mihok, Cristian de la Fuente, Roselyn Sanchez, Harry Connick Jr, regi: John McTiernan.

Under ett träningspass i helikopter försvinner ett antal jägartruppsaspiranter. De är i Panama under befäl av den stränge och fordrande Nathan West (Samuel L Jackson). Uppriktigt sagt är han rena skräcken..., fast å andra sidan kan man ju se hans hårdhet som ren omsorg om soldaterna, som han vill härda och träna för en fysisk och psykisk utmaning
- i strid...

Efter ett ihärdigt sökande efter den försvunna besättningen, hittas i djungeln endast två överlevande; Raymond Dunbar (Brian van Holt) och Levi Kendall (Giovanni Ribisi). Båda förs till den amerikanska armébasen i Fort Clayton. När ytterligare problem infinner sig tillkallas en före detta elitsoldat och gammal vän till överste Bill Styles (Tim Daly)..., nämligen Tom Hardy (John Travolta), som arbetar inom DEA (Drug Enforcement Administration).

Tom Hardy ska samarbeta med internutredaren Julia Osborne Connie Nielsen), som till en början har svårt att förlika sig med Toms grovkornighet och kliande i skrevet. Ja, han snusar och dricker öl också! Men, men... i det långa loppet inser Julia hans förtjänster, vilket är raka motsatsen till vad hon ska komma att inse om sin pojkvän doktor Pete Vilmer (Harry Connick Jr).

Ingenting är som det till synes verkar vara..., i denna thriller, som inte är särskilt upphetsande förutom att John Travolta har en säregen utstrålning som oftast övertygar sin publik... Och Connie Nielsen är trevlig att se..., och så är hon född i Danmark
- fast hon har faktiskt aldrig filmat där!!!

För filmens foto svarar Steve Mason, och filmens musik står Klas Badelt för.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online