Beck - Hämndens pris juni 2001
Peter Haber, Mikael Persbrandt, Sophie Tolstoy Regen, Rebecka Hemse, Ingvar Hirdwall, Shanti Roney, Matti Berenett, Martin Aliaga, Ingela Olsson, Johan Kustus, regi: Kjell Sundvall.


Foto: 1. Joakim Strömholm. 2. Bengt Wanselius.

En spännande thriller som är välspelad.

En hänsynslös polismördare går fri! Två polismän blir brutalt avrättade då de vill kolla närmare på två män som stannat på en avlägsen skogsväg, för att deras bil behöver nytt däck.

Leffe
- en av de mördade poliserna - är Gunvald Larssons bäste vän. Just denna dag fyller hustrun Martina (Ingela Olsson) 44 år, och Gunvald och hon samt sonen Rickard (Johan Kustus) väntar att Leffe snart ska gå av sitt pass och komma hem till det gemensamma födelsedagsfirandet. Men Leffe kommer aldrig hem mer...

Gunvald svär på att hämnas mördaren! Mikael Persbrandt gör som vanligt rollen som Gunvald, och har Martin Beck (Peter Haber) som chef. Martin Beck är överhuvudtaget tveksam att ha med den hämndlystne och förtvivlade Gunvald i utredningen... Efter ett par rejäla övertramp måste han också be honom lämna utredningsteamet, som för övrigt utvidgats till att omfatta den nya Sara Bejer (Sophie Tolstoy Regen) som inte alls faller Gunvald i smaken.


Foto: Joakim Strömholm.

Grannen till Martin spelas glansfullt av Ingvar Hirdwall, som ständigt anser att Martin borde ta "en stänkare" tillsammans med honom lite oftare. Grannen är också den som berättar att Inger (Rebecka Hemse) varit på besök. Hon och sonen vill gratta "världens bäste morfar", som faktiskt glömt sin födelsedag!

Shanti Roney, Matti Berenett och Martin Aliaga spelar tre jagade brottslingar, och vi får bevittna en stark uppgörelse mellan Shanti Roney och Mikael Persbrandt! För, det är ju inte så att Gunvald ger upp sökandet efter mördaren i och med att han avförts från utredningen. Nej, han arbetar effektivt i det tysta...


Foto: Bengt Wanselius.

Filmen är kusligt verklighetstrogen men, påpekar regissören Kjell Sundvall "det här manuset är ju skrivet långt innan händelserna i Malexander. Ibland hinner verkligheten ifatt dikten...".

Rolf och Cilla Börjlind har skrivit manuset till filmen.

Läs även om nästa Beck-film, "Sista vittnet".

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online