Berättelsen om oss (The Story Of Us) maj 2000
Bruce Willis, Michelle Pfeiffer, regi: Rob Reiner.


Bruce Willis & Michelle Pfeiffer. Foto: Sandrew Metronome.

Ben (Bruce Wilis) och Katie (Michelle Pfeiffer) har varit gifta i 15 år. De har två barn - tolvårige Josh och tioåriga Erin. Grälen har tilltagit de senaste åren och äktenskapet knakar i fogarna.

Under barnens sommarlov, när de är på kollo, separerar föräldrarna utan barnens vetskap. Det är så svårt att förklara, och Ben och Katie drar ut på det hela. Samtidigt känner de på var sitt håll tomheten och saknaden efter den andra.

Filmen skildrar svårigheterna att hålla ihop ett långt äktenskap
- de ljusa och de mörka stunderna. Vad var det som en gång fick dem att inför prästen lova att älska varandra i nöd och lust?

Det här är ingen film som skildrar stor dramatik, snarare banala vardagshändelser. Faktiskt sådant som hör till vardagen för de flesta av oss.

Plötsligt glider man ifrån varandra. När? Kanske är det vid det tretusende blöjbytet, eller när tvättmaskinen går sönder och löddret rinner ut på köksgolvet samtidigt som barnen bråkar med varandra, telefonen ringer och steken bränns vid. Vem vet?

Michelle Pfeiffer har en suverän lång monolog i filmens slut och Bruce Willis är också välfunnen i sin roll. I övrigt tycker jag mig ha sett det här förut...

Filmen är inspelad i Los Angeles, Kalifornien och Venedig. Manuset skrevs av Alan Zweibel och Jessie Nelson. Musiken i filmen svarar Eric Clapton och Marc Shaiman för.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online