BETWEEN 2 FIRES


Premiär den 29 april 2011

Manus och Regi: Agnieszka Lukasiak. Körtid: 2 timmar 10 minuter. I rollerna: Magdalena Poplawska (Marta), Kamila Nowysz (Ania), Simon Kassianides (Ali), Leila Haji (Anissa), Fredrik Ohlsson (Bengt), Anna Kulawik-Chojnacki (Gosia), Mirjam Vöhrmann (Lena), Johann Neumann (Jon), Leif Backström (Göran), Grzegorz Kasowalczyk (Jurik), Alicja Iwanicka (Jadizia), Edward Iwanicka (Witek), Said Ovessi (Professor)

När den unga Martas man i Vitryssland dör i en olyckshändelse och hon därmed blir ensamförsörjare till dottern Ania, har hon varken bostad eller arbete. Hon "tas då om hand" av den äldre mannen Witek, som till en början uppför sig någorlunda mot både Marta och styvdottern Ania. Senare visar han sig vara ett skrupelfritt äckel, som vill sälja den tioåriga Ania till barnprostitution, vilket får Marta att fly till Sverige i hopp om ett bättre liv för henne och dottern. Här tas de två om hand på en flyktingförläggning i norra Sverige. Marta förälskar sig i en algerisk man. Men vistelsen i Sverige får, på grund av ett besked om avvisning, en mardrömsliknande vändning för Marta.

En djupt, tragisk berättelse om flyktingars svåra öden och ett kyligt mottagande. Filmen har vunnit "Kyrkans pris" vid de Skandinaviska Filmdagarna i Lübeck 2010.

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM