Bring It On april 2001
Kirsten Dunst, Eliza Dushku, Jesse Bradford, Gabrielle Union, Natina Reed, Shamari Fears, regi: Peyton Reed.


Foto: Columbia TriStar.

"I'm sexy, I'm cute, I'm popular to boot. I'm bitchin'. Great hair. The boys all like to stare." Den hejarramsan är filmen "i ett nötskal".

Det här är en komedi som handlar om det amerikanska hejarklacksfenomenet "cheerleading". Idrotten cheerleading föddes för mer än 100 år sedan i USA, och består bland annat av momenten gymnastik, hopp, dans och akrobatik. Allt går i ett snabbt tempo och rörelserna är skarpa och koncisa. Momenten utövas var och ett för sig eller koreograferas samman till ramsor eller musik.

Cheerleading kom till Sverige i mitten på 80-talet och har rönt stora framgångar.

Så tillbaka till filmen "Bring It On" där den nyutnämnda lagledaren Torrance Shipman (Kirsten Dunst) får stora svårigheter att ta sig igenom, när det upptäcks att den tidigare ledaren stulit det tidigare vinnande programmet.

Gruppen vill inte ändra programmet, men Torrance kämpar för att de skall vinna på ett alldeles eget nykomponerat program. Men det visar sig också "stöta på patrull" när den engagerade koreografen
- som för övrigt verkar ganska helknäpp - också lärt ut samma program till flera andra grupper...


Foto: Columbia TriStar.

Nu gäller det att kämpa! I Missy Pantone (Eliza Dushku) får Torrance en bundsförvant, och hon lär också känna hennes bror Cliff (Jesse Bradford), som förälskat tindrar med ögonen när han ser Torrance. Tyvärr är Torrance redan upptagen av pojkvännen Aaron. Men man vet ju aldrig - han skall ju plugga vid en annan skola! Ja, kanske har Cliff Pantone en chans?

Hur går det för laget, som består av idel skönheter? Flest är de vackra flickorna, men det finns också snygga killar med. Oerhört viga och duktiga är de. Skall den lömske koreografen, som körde med samma program till flera grupper, lyckas sabba för den ambitiösa gruppen? Nej, gruppen kommer igen med ett fantastiskt bra program, men skall de lyckas slå värsta konkurrenten?

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online