BRÖLLOPSFOTOGRAFEN


Biopremiär den 16 oktober 2009

Regi, manus, klipp: Ulf Malmros. Körtid: 1 timme 52 minuter. Foto: Mats Olofson. Musik: Jimmy Lagnefors. Barntillåten. I rollerna ser vi bl a: Björn Starrin (Robin), Tuva Novotny (Astrid), Kjell Bergqvist (Johnny Björk), Johannes Brost (Claes)

Amatörfotografen Robin är 29 år gammal, bor hemma hos föräldrarna i en liten håla i Värmland och jobbar på det nedläggningshotade bruket där. När hans syster Malin gifter sig, vill Robin överraska med att bjuda på ett framträdande av skådespelaren Johnny Björk. Framträdandet blir helt misslyckat! Det var tänkt, att bröllopsgästerna gemensamt skulle betala för framträdandet, men de vägrar efter fiaskot. Där står den panke Robin med en skuld att betala till Johnny. Som avbetalning på skulden åker han till Stockholm, för att plåta ett bröllop åt Johnny, som tänker ge fotoalbumet som bröllopspresent åt sin väns dotter. På den vägen halkar Robin in i de fina kretsarna i Djursholm och blir besvarat kär i brudens syster Astrid, dotter till den rike affärsmannen Claes. Fast det är inte lätt att vara "en katt bland hermelinerna".

Spefull beskrivning av olikheterna mellan stads- och lantliv. Härliga, vackra stockholmsbilder! Fantstiska kreationer! Utmärkt skådespel!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM