Capricciosa augusti 2003
Linus Nilsson, Rolf Lassgård, Noomi Rapace, regi: Reza Bagher.

Henrik är en ung, fotbollsspelande 17-årig kille, som bor i Malmös förorter tillsammans med bussföraren pappa Göran, mamma Maria och småsyskonen Oliver och Johanna. Det är en varm familj, där skrattet och kärleken finns i vardagen.

När Maria (som endast är 42 år gammal) blir sjuk i cancer och dör..., faller allt samman. Pappa Göran återfaller i alkoholism, efter att ha varit fri från spritmissbruk i 18 år.

Göran tar hustruns död så hårt att han inte orkar se om sin helt underbara lilla familj... Den överlåter Göran till den unge Henrik, som försöker göra allt han förmår för att hålla resten av familjen upprätt. Han får god hjälp av städhjälpen Elvira, som är en ung kvinna med stor charm, värme och förmåga att hjälpa till i hemmet och få det fint och snyggt. "Socialen" börjar dock syna familjelivet i sömmarna och har synpunkter på det hela.

Den första delen av filmen är lysande i sin varsamma framtoning och sitt utmärkta skådespel, medan filmens senare del inte är lika engagerande. Vissa repliker är (för en icke infödd) också dialektalt svåra att uppfatta.

För filmens musik svarar Adam Nordeen med flera.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online