Center Stage oktober 2000
Amanda Schull, Zoe Saldana, Susan May Pratt, Peter Gallagher, Donna Murphy, Ethan Stiefel, Shakiem Evans, Sascha Radetsky, Ilia Kulik, Elizabeth Hubbard, regi: Nicholas Hytner.


Foto: Columbia TriStar.

Den stora finalen i "Center Stage utspelar sig invid fontänen på Lincoln Plaza i New York. Där ligger New York State Theater som rymmer New York City Ballet och New York City Opera, och huset har 2.800 platser!

Eftersom staden New York är ett centrum för så många olika aktiviteter, filmade teamet på andra ställen, även om tonvikten ligger just på platsen som kallas för Lincoln Center. Dit kommer de utvalda unga dansarna till USA:s bästa balettskola, och kämpar för att bli antagna av världens ledande danskompanier.


Foto: Columbia TriStar.

Jody Sawyer (Amanda Schull) är huvudfiguren i storyn. Hon delar rum med Eva (Zoe Saldana) och Maureen (Susan May Pratt). Eva är en naturbegåvning men har svårt för att inte vara uppkäftig mot lärarna Jonathan Reeves (Peter Gallagher) och Juliette Simone (Donna Murphy), vilket skall visa sig straffa henne längre fram. Maureen är den skickligaste av skolans elever. Hon "håller" sin vikt, tränar och är i stort sett exemplarisk, tills en dag kärleken i form av Jim - en ung medicinstuderande - kommer in i bilden. Maureens stränga och ambitionsinriktade mor får uppenbara problem...

Cooper (Ethan Stiefel) är en ung berömd dansare som kvinnorna svärmar för. Han väljer en dag att bjuda ut Jody, som inte är perfekt och har svårt med utåtordningen då hon har svaga fötter, men hon har en alldeles speciell utstrålning. Dansen är hennes liv! Ja, det kan gälla för de allra flesta av dansarna...

Några undantag finns, av olika skäl, men de flesta kämpar hårt och viljestarkt, trots den enorma konkurrensen. Någon gång "kastar man loss" och går ut och festar, men det hämmar sig dagen efter, då dansen fordrar hundraprocentig kontroll av kroppen.


Foto: Columbia TriStar.

Fantastiska dansare, utsökt foto och härlig musik bjuds vi på i denna ungdomligt fräscha film som är öron- och ögongodis! Georg Fenton svarar för musiken och Susan Stroman för både koreografi och kostym. Foto av Geoffrey Simpson, A C S.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online