Chicago februari 2003
Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger, Richard Gere, Lucy Liu, Queen Latifah, Christine Baranski, John C Reilly, regi: Rob Marshall.


1. Catherine Zeta-Jones. 2. Renée Zellweger & Richard Gere. 3. Queen Latifah.

I ett sent nittonhundratjugotals-Chicago fylls löpsedlarna med texter om skandaler! Här sker mord - på älskare och älskarinnor - alltmedan underhållningsbranschen har blomstrande tider, då intresset för musik och dans sällan varit större!


4. Catherine Zeta-Jones. 5. Catherine Zeta-Jones & Renée Zellweger. 6. Renée Zellweger.

Smånäpna Roxie Hart (Renée Zellweger) är gift med bilmekanikern Amos. Som Amos uttrycker det, är han hennes "mealticket". Roxie drömmer om att få ägna sig åt "showbiz". Hon vill sjunga och dansa och bli firad och berömd!

Därför faller hon för möbelhandlaren och tillika fem-barnsfadern Freddy, som påstår sig ha de rätta kontakterna för att hjälpa henne in i "showbiz"-världen... Men Freddy är en bluff, som ljuger för att få lilla Roxie i säng. Freddy har inget kontaktnät i "showbiz"-världen! När Roxie får veta sanningen, skjuter hon Freddy! Just så... rakt upp och ner med maken Amos pistol...

Hennes otrohet uppdagas. Hon betraktas som mörderska och hamnar i fängelse i gott sällskap med andra mörderskor..., bland annat den firade vackra kabaréstjärnan Velma (Catherine Zeta-Jones) som puffrat ihjäl både sin syrra och sin man, när hon överraskade dem under en kärleksakt i Velmas eget hem.


7. Renée Zellweger. 8. Catherine Zeta-Jones. 9. Renée Zellweger & Richard Gere.

Roxy och Velma är från början de bittraste fiender. I fängelset möter de båda den penningsugne advokaten Billy Flynn (Richard Gere) som kommer att arbeta för att få båda frikända. Han är känd för att få sina klienter friade. Men det gäller att skaffa fram pengar till Flynn! Så småningom sluter de båda kvinnorna - Roxie och Velma - en sorts fred..., som gynnar gemensamma intressen!


10. Catherine Zeta-Jones. 11. Catherine Zeta-Jones & Renée Zellweger. 12. Renée Zellweger. Samtliga foton: Sandrew Metronome.

Regissören Rob Marshall står även för filmens koreografi.

Färgsprakande, färgsprudlande dans- och musikunderhållning! Här finns kvinnor som älskar och skjuter ihjäl med samma glada själ, för att
- med viss korrigering - ta till historiska citat!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online