Confessions of a Dangerous Mind april 2003
Sam Rockwell, Drew Barrymore, Julia Roberts, George Clooney, Rutger Hauer, Maggie Gyllenhaal, Kristen Wilson, Jennifer Hall, regi: George Clooney.Filmen är en helt osannolik historia om tv-producenten Chuck Barris (Sam Rockwell) som i en självbiografi påstår sig ha levt ett dubbelliv som tv-man/CIA-agent! Han säger sig ha mördat 33 människor!!!

Han är mannen bakom program som "The Dating Game" ("Kär och Galen" på svenska) och "The Gong show" för att ta några exempel. Det var program som sprängde gränser och som då var ny underhållning. (Sedan följde nöjesmän som Howard Stern och Jerry Springer...)

Kan det vara möjligt att han samtidigt med tv-jobbet var frilansande kontraktsmördare åt CIA? Han säger sig ha kontrakterats av Jim Byrd (George Clooney) som en längre tid iakttagit Chuck..., och ansett honom ha "rätt profil". Genom sitt jobb kunde han ledigt resa världen runt och mörda
- utan att det minsta misstänkas för sina mörka gärningar. Allt för landets väl! Paren som vann i "hans" tävlingar dirigerades till för mord lämpliga platser - som Helsingfors eller Västberlin...

Hans väninna och senare lagvigda Penny (Drew Barrymore), som älskade honom innerligt, visste ingenting om hans dubbelliv. När han en gång försökte berätta sin belägenhet för henne, skrattade hon hjärtligt åt att han påstod att han var CIA-agent... Skrattade bäst som sist gjorde däremot inte den vackra agenten Patricia (Julia Roberts)..., när hon lockade Chuck att dricka förgiftat kaffe! Men..., mer berättas inte!


Samtliga foton: Columbia TriStar.

Lite historia för den som så gillar: 1965 grundade Chuck Barris "Barris Productions", som med tiden blev "Barries Industries", ett av landets mest framgångsrika tv-syndikat.

För scenografen Jim Bissell kändes det, enligt honom själv, angenämt att få återskapa 50-, 60- och 70-talet, och även kostymdesignern Renee April uppskattade storligen att få jobba med en film som sträckte sig över flera decennier.

En intressant film, som består av många bitar, som elegant och skickligt sammanfogas. Jag gillar den helt och fullt! Bra skådespel! Utmärkt foto av Newton Thomas Sigel.

Alex Wurman svarar för filmens musik.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online