DAGBOKEN ( The Notebook ) Premiär 27 augusti 2004.

Dagboken Jag sökte dig och fann mitt hjärta Regi:Nick Cassavetes. Körtid: 2 tim. Censur: barntillåten.Foto: Robert Fraisse. Musik:Aaron Zigman. Manus:Jeremy Leven,Jan Sardin. I rollerna: Noah Calhoun som ung spelas av Ryan Gosling, Allie Hamilton som ung spelas av Rachel McAdams,Noah Calhoun (mogen man) spelas av James Garner,Allie Hamilton (mogen kvinna) spelas av Gena Rowlands, Lon spelas av James Marsden, Fin spelas av Kevin Connolly,John Hamilton spelas av David Thornton, Frank Calhoun spelas av Sam Shepard m fl.Han är Noah... en ung arbetargrabb i 1940-talets Seabrook och hon är överklassflickan Allie från Charleston. Allie tillhör socialgrup 1 och är stormrik. Nu tillbringar hon sommaren med familjen och stor tjänstestab i Seabrook och roar sig bland annat med goda vänner på Seabrooks nöjesfält med att åka radiobil. Det är då Noah får syn på Allie och drabbas av ögonblicklig kärlek till henne. Med........ ska vi säga "udda medel".......... och stor charm och enorm övertalningsförmåga... lyckas han få en träff med den sjuttonåriga Allie.

De drabbas av en stor förälskelse, som utvecklas till en stormande kärlekshistoria, som slutar i ett dramatiskt uppbrott. En kväll åker Allie och Noah till Windsorplantagen, som är ett fallfärdigt ruckel, som Noah drömmer om att köpa och rusta upp.

Stället ligger naturskönt och har alla förutsättningar att bli ett fantastiskt ställe att bo på. Paret dröjer sig kvar litet för länge och klockan blir 2 på natten, vilket föranleder familjen Hamilton att blanda in polisen för eftersökning av Allie. Dagen därpå tvingas Allie att resa från Seabrook och de båda älskande skiljs åt.

Filmen berättas genom en äldre mans högläsning ur en dagbok för en äldre kvinna på ett sjukhem.

En film som innerligt berör med ett välarbetat manus, god regi, utsökt foto och ett ungt kärlekspar som har en alldeles, alldeles... säregen lyskraft! Bättre kan inte en film vara!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM