DÅLIG UPPFOSTRAN september 2004

Premiär 24 september 2004. Körtid 1 timme 46 minuter.I rollerna bl a: Gael Garcia Bernal, Fele Martinez,Javier Camara, Daniel Gimenez Cacho. Censur: 15 år. Regi: Pedro Almodovar. Musik: Alberto Iglesias.

Småpojkarna Ignacio (sedermera kallar han sig Angel) och Enrique går i samma stränga katolska skola. De är goda vänner och delar samma hat gentemot de präster som sexuellt utnyttjar dem. Fader Manolo tar med sig de pojkar han väljer ut för veckan ... att tillbringa en långhelg på landet tillsammans med honom. Allt under täckmantel: belöning för goda prestationer i skolan. Fader Jose är en stor och kraftig man... som inte skyr några medel för att förhindra ....att det sexuella utnyttjandet någonsin ska komma i dagen.

En av de starkaste scenerna i filmen är när Fader Manolo... i födelsedagspresent.. "får" den lille Ignacio , som ganska förskrämd... hämtats från matsalen för att sjunga Fader Manolos favoritsång "Torna A Sorrento".

När de båda männen Ignacio och Enrique femton år senare möts på Enriques "Diario 16", vill Angel (f.d. Ignatio) att Enrique läser hans manus "Besöket". Vi är nu i 80-talets Spanien när frihetens vindar drar genom landet efter Francos fall.

Det är något komplicerat att föja med i handlingen, som har många kast. Filmen har en speciell nerv och närhet, utmärkt foto och bra musik.

 

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM