Darkness Falls juli 2003
Chaney Kley, Emma Caulfield, Lee Cormie, Larry Fleishman, Emily Browning, Joshua Anderson, regi: Jonathan Liebesman.

Legenden om Darkness Falls berättar jag här i förkortad version:

I staden Darkness Falls i New England fanns en gammal kvinna som hette Matilda Dixon, som levde ensam i en liten stuga vid skogens slut i närheten av en fyr. Matildas make var avliden. Paret hade varit nybyggare och försörjt sig på fiske.

Matilda var förtjust i barn och engarerad i samhället i övrigt. Hon bakade godis åt barnen och gav dem, när de tappade sina första tänder, varför Matilda kom att kallas "tandfen". Barnen gav henne
- i utbyte mot godis - deras första tappade tänder.

Efter en brännskada blev Matilda mer skygg. Så förändrades den ombonade tillvaron för Matilda, som anklagades för två försvunna barns död... Hon hängdes utan rättegång... När så de försvunna barnen kom tillrätta, skämdes stadens människor och man ville tysta ner hela historien. Men gjort är gjort. Hädanefter vilade en förbannelse över staden... Det sades att Matildas skräckinjagande ande hemsökte och dödade den som sett en glimt av henne.

Den unge Kyle (Joshua Anderson) blir offer för Matildas förföljelse, och tolv år senare
- när han är en vuxen man (då spelad av Chaney Kley) i en annan stad - ringer barndomsvännen Caitlin (Emma Caulfield). Hennes lillebror Michael (Lee Cormie) har noctofobi och vågar endast sova i tiominuterspass. Kan Kyle, med sin erfarenhet, råda Caitlin vad hon ska göra för sin lillebror? Kyle kontaktar Caitlin och Michael... "Stay in the light" är hans råd!!!

Uppriktigt sagt var filmen lite långtråkig och inte skrämde den mej...

Filmens manus är skrivet av John Fasano, James Vanderbilt och Joe Harris. För filmens foto svarar Dan Laustsen. Specialeffekter av Stan Winston.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online