Där regnbågen slutar oktober 1999
Göran Stangertz, Rolf Lassgård, Camilla Lundén, Pernilla August, regi: Richard Hobert.

Richard Hoberts sjätte film om de sju dödssynderna handlar om de starka krafterna som styr våra liv och vår oförtröttliga strävan efter lycka. Hobert gör filmer om vardagsmänniskan, om små och stora vardagshjältar/hjältinnor, med fast beslutsamhet att överleva och tro på ett bättre liv. Ibland kan man uppslukas av ett "drömprojekt" så till den milda grad att man blir blind för allting runt omkring sig i omgivningen.

I denna film är Mikael (Göran Stangertz) på väg att förverkliga sitt livs dröm, att sätta upp en musikal. Musikalen ser ut att arta sig väl med sådana stjärnor som Tommy Körberg, Helen Sjöholm, Sharon Dyall och Peter Jöback, men han börjar få ont om pengar. En dag ställs Mikael mot väggen av ensemblen, som naturligtvis vill ha lön att leva för.

Skuggor ur det förflutna dyker upp, bland andra hans gamla polare Rajje-Raymond (Rolf Lassgård), något som verkligen besvärar Mikael som har många minnen han helt vill förtränga. Raymond som nu jobbar i mediabranschen har tidigare varit i verklig fejd med Mikael som då anlitat hans skivbolag. Nu gör sig Rajje-Raymond påmind som en återkommande mardröm i Mikaels liv.

Catti (Camilla Lundén) kämpar förgäves i sin lilla butik och med att gå runt till banker och sponsorer för att få lån, men det är "kalla handen". Då hon till sist beslutar sig för att ha rea i butiken, då står kronofogden där och tar "rubbet"
- till och med symaskinen.

Lösningen blir ett husvagnsboende nere i hamnen. Barnen med föräldrar tränger alltså ihop sig i husvagnen. Bland de husvagnsboende finns milt sagt "alla sorter", med tanke på lämplig barnmiljö. Men en bekantskap visar sig vara mycket givande. Det är Tove (Pernilla August) som bor granne i en husvagn tillsammans med sina tre barn. Tove, en akademiker och forskare, har på grund av en skilsmässa blivit utslängd från en solid och trygg tillvaro på grund av att hon inte skriftligt garderat sig.

Hobert står själv för manus, regi, musik och sångtexter. Pernilla August gör ett starkt intryck med sitt frejdiga spel och musikalen med dess fantastiska ensemble är både öron- och ögongodis. Jag uppskattar också Hoberts alltid så varmt skildrade starka vardagskvinnor.

Det skulle vara kul att någon gång få se den färdiga musikalen!

Pernilla August belönades med en Guldbagge för bästa kvinnliga biroll 1999.
Läs mer om Guldbaggar år 1999.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online