De älskande vid Polcirkeln (Los amantes del Circulo Polar)
oktober 1999

Sara Valiente, Peru Medem m fl, regi: Julio Medem.

En djup, vacker och hemlighetsfull film som bjuder på passionerad kärlek. Underbart foto av Kalo F Berridi.

Ana och Otto, båda åtta år gamla, blir "bror och syster" i samma familj, då Ottos far och Anas mor förälskar sig i varandra och bildar familj.

Ana har förlorat sin biologiske far under tragiska omständigheter och saknar honom. Hon tror i sin fantasivärld att Otto förmedlar budskap från den döde fadern. Det är, som hon uttrycker sig, "hennes pappa på insidan och Otto på utsidan". Barnen konstaterar vidare att båda deras namn är palindrom, det vill säga att man med samma resultat kan läsa dem både framlänges och baklänges.

Otto tror på evig kärlek av många anledningar, men han tolkar den främst så att ett lyckligt öde lät honom träffa Ana, som han älskar. Han vill också visa fadern och världen att kärleken finns som evig och oåterkallelig. Otto är som sann romantiker också förälskad i själva kärleken och dess budskap, och hans uppträdande är nobelt allvarligt och intelligent.

Ana är begåvad, spontan och orädd. Hon är mindre naiv än Otto och har större verklighetsanknytning till livet. Men hon flyr gärna undan svårigheter, in i sin påhittade värld. Hon anser inte kärleken komma från hjärtat, men hon vill vara förälskad
- och då i Otto. Hon är beredd att offra allt för det ödet har i beredskap åt henne.

"De älskande vid Polcirkeln" är en berättelse om två mindre cirklar, nämligen Anas och Ottos, som egentligen skulle kunna innefattas i en stor cirkel. Varje cirkel har sin egen tolkning i sin egen berättelse, men deras liv är ohjälpligt sammanflätade.

Regissören Julio Medem, som är en av Spaniens främsta regissörer, svarar även för manus till filmen. Sara Valiente och Peru Medem, som spelar Ana och Otto som barn, är ett litet oemotståndligt skådespelarpar!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online