De blodröda floderna (Crimson Rivers / Les Rivieres Pourpres) april 2001
Jean Reno, Vincent Cassel, Nadia Fares, regi: Mathieu Kassovitz.

Två polismän, Pierre Niemans (Jean Reno) och Max Kerkerian (Vincent Cassel), får brottas med två bestialiska mord som vid första anblicken förefaller oberoende av varandra, men som visar sig ange ledtrådar om samband...

I det ena fallet har mord begåtts i närheten av ett universitet som också har ett sjukhus med en BB-avdelning i anslutning. I det andra fallet är det fråga om en gravskändning, som för de båda polismännens utredningsarbete samman och mot målet att finna dubbelmördaren.

Max är ung och ambitiös, medan Pierre är en erfaren, tystlåten kriminalkommissarie som kallats från Paris till den lilla universitetsstaden Guernon i Alperna. Max är stationerad i det lilla samhället Sarzac, där graven skändats. Nu ska de båda poliserna samarbeta, vilket inte går helt lätt!

Pierre tar också hjälp av en kvinnlig glaciärforskare och bergsklättrare. Hon heter Fanny Ferreira (Nadia Fares). Det var Fanny som upptäckte den döde Remy på glaciären. Hon fann honom lemlästad och illa huggen och hopbunden i fosterställning. I hans ögonhålor fanns surt regnvatten! Ett mord så bestialiskt, att det knappast kan beskrivas!

Det finns en unken, degenererad lukt i universitetets salar, och infrysta lik i glaciärgångarna uppe i Alperna. Vincent Cassel bjuder också på ett riktigt hejans slagsmål med traktens skinnskallar.

Vem är det nu som utför de bestialiska morden, och varför? Förresten, kan det vara flera personer?

Filmen är inspelad bland annat i vackra Charmonix. Filmens manus är skrivet efter Jean-Christophe Grangés roman, med samma namn som filmen. Thierry Arbogast svarar för filmens foto.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online