Den bästa sommaren mars 2000
Kjell Bergqvist, Rebecca Scheja, Anastasios Soulis, Brasse Brännström, Cecilia Nilsson, regi: Ulf Malmros & Lars Johansson.

"Den bästa sommaren" är en film man blir glad av! Den är varm, ömsint och vacker, men framför allt mänsklig.

Yngve (Kjell Bergqvist) är begravningsentreprenör i den lilla byn Molkom. Varje sommar kommer det sommarbarn till hans hem, och denna sommar 1958 kommer Annika (Rebecca Scheja) och Mårten (Anastasios Soulis). De två kommer att förändra Yngves hela värld, men det är han ovetandes om, i denna kärlekens historia, som faktiskt är en gyllene liten saga med all sin trovärdighet!

Yngve lever efter tre regler: "Var aldrig glad", "Tro aldrig att du är något" och "Förvänta dig intet av livet". Utåt är han ganska truligt barsk, men skrapar man bara litet under ytan så är han väldans rar faktiskt. Yngve är så ursvensk som någon kan bli och han har tidigt präglats av Jantelagen. För Guds skull, akta dig för att framstå som speciell! I en svensk liten byhåla får ingen "sticka ut" ostraffat.

Annika och Mårten får för sig att leta reda på lyckan åt Yngve. Inte ska väl han leva ensam resten av sitt liv! Fröken Svanström (Cecilia Nilsson), ortens småskollärarinna, är en konstnärlig liten kvinna som älskar att sjunga, spela och dansa. Hon lever väl ett ganska hyfsat liv, men hon saknar närheten och ömheten till en man. Hon är dock inte beredd att "ta första bästa i hennes väg".

Ulf Malmros har skrivit det humoristiska manuset.

Kjell Bergqvist belönades med en Guldbagge för bästa manliga huvudroll 2000.
Läs mer om Guldbaggar år 2000.

Läs mer om Jantelagen

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online