Den gröna milen (The Green Mile) februari 2000
Tom Hanks, David Morse, Bonnie Hunt, Michael Clarke Duncan, James Cromwell, regi: Frank Darabont.


Foto: Sandrew Metronome.

En film baserad på Stephen Kings roman med samma namn. Filmen handlar om ett amerikanskt fängelse 1932 där dödsdömda män sitter i sina celler i väntan på avrättning i den elektriska stolen, kallad "Old Sparky".

Chefsfångvaktaren Paul (Tom Hanks) försöker uppträda korrekt och humant mot fångarna. Den som skiljer sig från mängden i uppträdande är den sataniske Percy, en plit med goda förbindelser "uppåt". Percy är en feg sadist som, när han så behagar, skadar fångarna. Vid ett tillfälle knäcker han tre fingrar på en fånge.

När så en väldig svart man
- John Coffey - kommer till fängelset blir tillvaron annorlunda. Paul lider av en fruktansvärd infektion, som han mirakulöst botas från av just John. Paul frågar sig om denne vänlige John verkligen kan vara skyldig till de mord och de våldtäkter han beskylls för.

Fängelsetillvaron lyses också upp av Mr Jingle, en liten fantastisk mus, som dresseras av franska fången Delacroix. Tom Hanks, Mr Jingle och övriga är så välfunna i sina roller att mirakel verkar troliga, och trots den väl tilltagna körtiden (3 timmar och 9 minuter) lyckas filmen behålla sin dramatiska spänning.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online