Den spanska lägenheten - Där ett år kan förändra ditt liv (L'Auberge Espagnole) oktober 2003

Romain Duris, Judith Godreche, Cecille De France, Kelly Reilly, Federico D'Anna, Barnaby Metschurat, Christian Pagh, Kevin Bishop, Xavier De Guillebon, regi: Cedric Klapisch.

När Xavier (Romain Duris) tar flight 6237 med Air France till Barcelona, för att under ett år där som Erasmusstudent läsa ekonomi, har han tårar i ögonen... Han lämnar sin söta flickvän Martine, som är helt bedrövad... Xaviers hippie-mamma är också ledsen för att han lämnar dem så lång tid.

Men Xavier har ett jobb på utrikesdepartementet i sikte om han lär sig spanska och läser ekonomi. Så, här är han nu i en främmande stad..., utan att kunna dess språk.

Snart blir han varm i kläderna. På universitetet träffar han vänner och lär sig snabbt spanska. Han bor i ett kollektiv med sex andra studerande. Här hälsas det på många språk... Vad sägs om ett smakprov på utbudet: "Hola", "Ciao", "Hello", "Hej"...!

I lägenheten samsas engelskan Wendy (Kelly Reilly), dansken Lars (Christian Pagh), tysken Tobias (Barnaby Metschurat), italienaren Alessandro (Federico D'Anna), den lesbiska spanjorskan Isabella (Cecille De France) och Soledad, och förstås Xavier
- icke att förglömma. Ibland finns där även tillfälliga nattgäster...

Här finns ungdomlig glädje..., men också konflikter som måste lösas... För Xaviers del ska året i det "spanska härbärget" komma att ge en stor mognad och förändring i hans liv!

En film full av smittande och sprittande ungdomsglädje. Den ska du se!

Dominique Colin står för filmens foto och Loik Dury svarar för musiken.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online