DERAILED
Biopremiär den 17 februari år 2006

Regi: Mikael Håfström. Foto: Petr Biziou. Körtid: 1 tim 47 min. Censur: 15 år. I rollerna: Clive Owen (Charlie Schine), Jennifer Aniston (Lucinda Harris), Melissa George (Deanna Schine), Vincent Cassel (La Roche), RZA (Winston Boyko), XZIBIT (Dexter), Addison Rimlin (Amy Schine), Giancarlo Esposito (Kommissarie Church), Tom Conti (Elliot Firth), Rachel Blake (Susan Davis), m fl

Charles, Deanna och Amy Schine bor tillsammans med deras charmige hund Bernie i ett stort vackert hus, som specialinretts med en dialysapparat. Allt för att göra livet lättare för den sjuka dottern Amy. Familjen har sparat i sju år för att ha en buffert på banken för eventuell tillkommande sjukvård. Charles är ursprungligen lärare, men arbetar som reklamman, för att få en betydligt högre inkomst. Deanna jobbar som lärare. Varje dag tar Charles tåget in till kontoret. En dag försenas han och tvingas vänta på nästa tåg. Inte nog med det, han har inte löst biljett på stationen och krävs nu på nio dollar i straffavgift. Till yttermera visso... har han inga kontanter! Han får hjälp av en elegant kvinna på tåget. Hon betalar hans avgift. Lucinda är hennes namn. Hon är charmig, vacker och ...faktiskt... litet flirtig. Hennes yrke är är att vara ekonomisk rådgivare. Hon är gift och har en dotter, som hon visar kort på. Hennes man ser hon sällan, då han jobbar som börsmäklare och har helt andra arbetstider än hon själv. Eftersom hon älskar sitt jobb och sin dotter, säger hon sig vara helt nöjd med livet. Charles berättar att hans egen familjs tillvaro hela tiden kretsar kring deras sjuka dotter Amy. De försöker göra hennes tillvaro så bra som möjligt. (Kanske kan vi ana, att Deanna och Charles har för litet tid över för varandra?) I vilket fall dras Lucinda och Charles mer och mer till varandra ...in i en sådan där häftig passion, som livet stundom kan blixtra till med. Lucinda och Charles fördriver förälskat kvällen tillsammans på olika barer och ingen av dem kan förmås att skiljas från den andre. Efter mycket velande hit och dit, hamnar paret till slut på ett sjaskigt hotellrum.

Där blir de rånade och slagna sönder och samman. Lucinda blir också våldtagen av rånaren. I ett enda slag har den tänkta, romantiska hotellvistelsen blivit en rejäl mardröm med oanade, blodiga och ekonomiska efterräkningar.

Utmärkt regi, bra foto. Väl rollbesatt.

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM