DET BRINNER!
Premiär 14 januari 2005

Regi:Pjer Zalica. Körtid:1 tim 45 min. I rollerna:Enis Beslagic, Bogdan Diklic,Sasa Petrovic, Jasna Zalica.

Den före detta polischefen Zaim, i den lilla bosniska byn Tesanj, sörjer sin i kriget saknade son Adnan. Zaim tror att Adnan lever och finns tillfångatagen i någon gruva.

Zaim tröstar sig ohämmat med alkohol och i efterföljande rus, för han långa samtal med Adnan, som då även fysiskt uppenbarar sig för Zaim.

Men Zaim har ytterligare två barn; dottern Azra och sonen Faruk. Azra gör honom besviken genom att välja "fel" fästman, sonen Faruk är honom mycket kär... men besöker honom sällan.

Byns nye polismästare Mugdom tillämpar en helt annan tjänsteutövning än den tidigare hederlige Zaim. Mugdom är korrupt och samarbetar med skurken Velija som sysslar bl a med människosmuggling,spritlangning och prostitution i den, av etniska konflikter, så tyngda byn Tesanj.

När så bud kommer om att USAs president Bill Clinton eventuellt ska bli byns fadder och även besöka byn... anar byledningen och innevånare en ekonomisk uppryckning i sikte och tvingas därmed samarbeta över etniska gränser. Här gäller det att gömma allt, som kan missgynna internationella samfundets inställning till byn. Utlänningar är naiva; de går på det mesta... säger Velija.

De nytillverkade, vitstjärnbestödda fredsflaggorna kantar byns gator inför besöket, när ropet "Det brinner!" skallar.....

Vilken sällsynt välfunnen rollbesättning i denna jordnära, tragikomiska film, som ni ska gå och se!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM