Dinosaurier (Dinosaur) november 2000
Regi: Ralph Zondag & Eric Leighton.

I denna animerade och spektakulära trickfilm, med verkliga bakgrunder och fantastiska specialeffekter, möter vi den modige Aladar som leder sina vänner undan katastrofer.

Aladar, som är en iguanodon, skiljs från sin egen art då hans ägg forslas med floden och hamnar på en paradisö, där det kläcks. En grupp lemurer tar hand om honom, trots att de från början är väldigt fundersamma om de ska våga...

Lemurerna och Aladar lever ett paradisö-liv, fram till dess att ett helt förödande meteoritregn sätter hela deras lilla ö i brand. De tvingas fly till fastlandet, där de slår sig samman med en grupp dinosaurier som är på väg till en häckningsplats de känner till. Där vill de slå sig ner och känna trygghet för sig och de sina. Det är bara det att vägen dit är lång och svår, och kantad av fiender...

Aladar träffar ledarens syster Nera och blir förälskad. Men hennes bror är sträng och hård, och vill inte ha något kärleksgnabb dem emellan.

Aladar visar stor ömhet mot de äldsta i gruppen, som har svårt att hinna med i den uppjagade takten. Aladar hjälper också den skadade dinosauren Bruto, och lemurerna försöker lindra hans sårsmärtor med en salva som de har med sig. Men dinosauriernas färd mot häckningsplatsen försvåras intill katastrofalt, när de upptäcker att vattenplatsen torkat ut. Hur skall de klara sig?

Disneystudion har arbetat med filmen sedan 1988, och i myllret av urtidsdjur finns hela trettio olika arter.

Ett helt fantastiskt äventyr där dinosaurier rör sig hemtamt i stora hordar, och där dammet yr runtomkring den gode och omtänksamme Aladar, som bär hela sin lemurfamilj på ryggen, och skyddar dem från hotande faror. Filmen är dock ingenting för de minsta barnen. Det går ganska tufft till stundtals.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online