Dolt under ytan (What Lies Beneath) november 2000
Michelle Pfeiffer, Harrison Ford, Diana Scarwid, regi: Robert Zemeckis.


1. Michelle Pfeiffer. 2. Harrison Ford & Michelle Pfeiffer. Foto: Francois Duhamel.

En stjärnbeströdd rysare som rekommenderas!

Claire Spencer (Michelle Pfeiffer) har tidigare varit gift med Michael, men lever nu mycket lyckligt gift med professor Norman Spencer. Norman (Harrison Ford) ärvde huset efter sin far. Det omges av vacker trädgård med prunkande rosor, och utsikten visar en vy runt en liten insjö i Vermont.

Dottern Caitlin skall just börja på college, och packar sina väskor för att flytta hemifrån. Claire gav upp en lysande karriär som cellist för att vara hemmafru, och nu blir det tomt och tyst i huset om dagarna när Norman är på sitt arbete.

Ett nyinflyttat grälande grannpar gör inte saken lättare. När så grannfrun en dag gråtande springer omkring i trädgården och sedan verkar vara försvunnen, börjar Claire hålla mer koll på paret
- som förefaller underligt och otillgängligt...

I arvehuset börjar också Claire höra underliga ljud
- dörrar som öppnas och stängs, och spöklika kvinnogestalter visar sig för henne. Claire anförtror sig åt sin väninna Jody (Diana Scarwid) och de båda håller en seans... Stela av skräck ser de dörren till badrummet, där de sitter, öppnas... In kommer den lurvige Cooper, St Bernadshunden!


3. Michelle Pfeiffer. 4. Harrison Ford & Michelle Pfeiffer. Foto: Francois Duhamel.

Norman blir ganska trött på Claires inbillningar och sänder henne till Dr Drayton, som försöker lugna henne, i det han tålmodigt lyssnar till hennes berättelser om underliga upplevelser i huset. Claire börjar forska på egen hand över försvunna personer i området, när hon kommer underfund med att grannfrun är tillbaka... Claire har en minnesbild av en annan ung kvinna som visat sig i vattnet i sjön, och även i badkarsvattnet.

En rysare skall inte berättas, den skall ses! Dolt under ytan finns hemligheter: Blodiga hemligheter, oanade hemligheter...

Clark Gregg har skrivit manus efter en berättelse av Sarah Kernochan och manusförfattaren själv.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online