Don't Say a Word november 2001
Michael Douglas, Famke Janssen, Oliver Platt, Brittany Murphy, Skye McCole, Sean Bean, regi: Gary Fleder.

En välspelad thriller, fast aningen trög.

Dr Nathan Conrad (Michael Douglas) är psykiatriker och lever ett rikt liv med praktik på Upper West Side i New York. Han är gift med Aggie (Famke Janssen), och paret har tillsammans lilla älskade dottern Jessie (Skye McCole).

Aggie ligger för tillfället ganska hjälplös i hemmasängen med ett brutet, men gipsat, ben
- som emellertid Jessie färglägger med diverse glada blommor och annat... Familjen ska fira Thanksgiving och Nathan handlar mat för festen, då han störs av kollegan Dr Louis Sachs (Oliver Platt) telefonsamtal...

Louis ber Nathan omgående undersöka en av hans sjukhuspatienter, som heter Elisabeth Burrows (Brittany Murphy). Att det är så bråttom med undersökningen beror på att det inom någon dag är fråga om en omplacering för Elisabeth, och Louis tror att Nathan eventuellt kan hjälpa Elisabeth genom att ställa rätt diagnos, vilket samtliga tidigare misslyckats med.

Den unga kvinnan är okontrollerat våldsam och har misshandlat personalen på sjukhuset. Senast gick det åt fem personer för att hålla fast kvinnan. Nathan lyckas nästan genast få kontakt med Elisabeth och när han efter det första besöket säger "på återseende" till henne, säger hon: "Du vill ha vad de vill ha, inte sant? Jag kommer aldrig att berätta det... för någon av er". Det är ord som Nathan funderar över på hemresan till familjen...

Senare ska han göra den fruktansvärda upptäckten, att lilla Jessie är kidnappad! Han förstår också Elisabeths kryptiska ords hemlighet..., för det finns ett samband mellan kidnappingen och hans patient Elisabeth!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online