Drömfabriken (The Muse) maj 2000
Sharon Stone, Andie MacDowell, Albert Brooks, Jeff Bridges, Martin Scorsese, James Cameron, Wolfgang Puck, Rob Reiner, Lorenzo Lamas, Jennifer Tilly, Cybill Shepherd, regi: Albert Brooks.


1. Regissören Albert Brooks spelar själv en av rollerna i filmen. 2. Andie MacDowell. 3. James Cameron (i rollen som sig sjalv) & Sharon Stone.

En kvick komedi om en misslyckad manusförfattare som får tips om en musa, som inspirerar manusförfattare och andra behövande. Men, hon är dyr i drift! Enormt krävande är hon i alla avseenden, och nyckfull också. Men vad gör man inte för att få behålla ett jobb, sin familj och sin ekonomiska status. Utläggen för musan får ses som en investering. I början är den undrande hustrun (Andie MacDowell litet misstänksam mot sin manusförfattande man Steven, när han mitt i natten måste kliva upp ur sängen för att bistå musan (Sharon Stone) i något extra ordinärt ärende. Men när hustrun själv inspireras av musan att starta ett kakbageri - en dröm som hon länge närt - är lyckan fullkomlig. Musan får till och med flytta in i parets bostad, en invit som de genast önskar var ogjord. Musan är litet väl krävande och dominant, och när paret måste flytta ut ur sovrummet måste nog gränsdragningen ske. Det gör den också i form av ett avslöjande, som vi inte skall göra.


4. Sharon Stone. 5. Sharon Stone & Andie MacDowell. 6. Sharon Stone. Samtliga foton: SF.

Regissören Albert Brooks spelar rollen som manusförfattaren Steven. I cameo-roller återfinns bland annat Martin Scorsese, James Cameron, Wolfgang Puck och Rob Reiner. Även Jeff Bridges medverkar i filmen. Elton John svarar för musiken.

Vad är en musa?
Svaret finns här!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online