ELF
Release DVD och VHS vecka 50 2004

Regi: Jon Favreau. Körtid 1 tim 33 min. Censur: Barntillåten. Svensk text. Musik: John Debney. I rollerna bl a : Will Ferrell, James Caan.

Det var en gång... en tomte som hade varit ute i världen och delat ut julklappar ... som själv fick en julklapp med sig tillbaka i tomtesäcken... när han öppnade den hemma i Nordpolen. Vilken överraskning ... när det lilla barnhemsbarnet Buddy kröp upp ur tomtesäcken! Han hade krypit in i säcken i ett obevakat ögonblick... och sedan sovit där, tills han vaknade upp i Nordpolen.

Han adopterades av en rar tomtenisse, som uppfostrade honom efter bästa förmåga. Anpassningen för Buddy i tomteland... var inte lätt. Ja, missförstå mej inte.. han trivdes utmärkt med dem alla i verkstaden och på deras gemensamma fritid... men hans längd skapade problem i tomteland, där allting var så pyttelitet.

Buddys längtan efter sin biologiske far.. gjorde, att Buddy till slut reste till New York för att försöka träffa pappan. Vilket också lyckades efter ett tags sökande.

Till en början blev det ett komplicerat möte, men så småningom lärde han känna sin pappa, sin halvbror och pappans nya fru. De var alla så rara mot honom, trots att han hade svårt att förstå sig på stadslivet och ibland bar sig litet töntigt åt.

Jämfört med det vänliga tomteland... fann Buddy, att New York var en hård och kall stad, med stressade människor... som verkade ha glömt bort den sanna meningen med julen! Kanske hade han det bäst i Nordpolen, trots att han var tre gånger så stor som sin omgivning och därmed var litet avvikande?

Mycket trevlig julfilm med en helt underbar tomtesläde körande på himlavalvet; dragen av stjärnbeströdda renar! Skulle gärna vilja åka med en sväng!!!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM