En dag i taget april 2001
Valeria Bruni Tedeschi, Patric dell'Isola, regi: Marion Vernoux.

En finstämd, något bitterljuv kärlekshistoria. Det känns som om filmen gjorts med en "mycket lätt hand" och stor känslighet.

I fjorton månader har Marie (Valeria Bruni Tedeschi) varit arbetslös. Pierre (Patric dell'Isola) är just friställd från sin arbetsplats. När han glömmer sin matkasse i stormarknaden, och hon finner den och springer ikapp honom för att lämna den till honom, är det en början på en utvecklande vänskap.

Han är högutbildad, hon är lågutbildad. Utgångspunkterna för arbetslösheten är således olika. Pierre saknar den dagliga intellektuella utmaningen på arbetet, sin sociala status och, inte att förakta, sina materiella tillgångar. För Marie är det en fråga om att "synas". "Är hon attraktiv eller ej"? I Maries äktenskap ägnar hennes man inte många ord åt Marie efter sitt arbetes slut. Han är mer intresserad av sin fackliga aktivitet.

Hemma hos Pierre finner han en förnedring över "lappen med varor han skall handla"... Den dagliga turen till matvaruaffären. Men dagarna går, och Marie och Pierre träffas mer och mer.

Pierre ger Marie körlektioner och han peppar henne att försöka "tro mer på sin förmåga" att kunna genomföra saker och ting. Marie njuter av Pierres intellektuella kunskapsförmedling, och mer och mer gör hon sig illusioner om deras samvaro, medan Pierre har ett mer manligt nyktert sätt att se på den. När så Pierre får en ny anställning ställs förhållandet inför ett avgörande...

Pierre har också en son i ett tidigare förhållande, vilket han inte berättat för Marie. I sitt nuvarande samboförhållande har han också barn. Marie har ingen tidigare erfarenhet av otrohet mot sin man, och hennes kärlek till Pierre är stor, varm och uppriktig. Han ser den krassa verkligheten tydligare...

Regissören Marion Vernoux har också, tillsammans med Santiago Amigorena, skrivit manuset till filmen.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online