Enemy Of The State
December 1998

Will Smith, Gene Hackman, Jon Voight, Regina King, Jason Lee, Gabriel Byrne, Ian Hart, Lisa Bonet, Jamie Kennedy, regi: Tony Scott.

En fartfylld och spännande actionthriller med en smart upplösning. Men filmen är kanske en aning för lång (2 timmar och 12 minuter)..

Nu får vi möta Will Smith - som vi tidigare har sett i filmsuccéer som "Independence Day" och "Men In Black". Här spelar han advokaten Robert Dean som jagas i ett rasande tempo av en korrumperad NSA-grupp, där en karriärsugen tjänsteman ligger bakom mordet på en kongressman och vilseledande utpekar den unge advokaten som kongressmannens mördare... Sanningen är den, att en fågelskådare har en kamera uppriggad på brottsplatsen, i syfte att följa fåglarna vid sjön. Allt finns alltså på band! NSA-gruppen, som i egenskap av säkerhetstjänst har alla tänkbara medel till buds vad gäller uppföljning och buggning, arbetar frenetiskt med en handfull specialdrillade män, för att inringa den unge advokaten och hans familj, då de misstänker att han har bandet i sin ägo.

Upprinnelsen är den, att när Robert Dean är inne i en exklusiv damunderklädesaffär för att handla "lite tjusiga saker" till sin hustru, träffar han som hastigast en collegekamrat som lika hastigt försvinner ut ur affären - för att sedan bli påkörd och ligga död på gatan när Robert kommer ut ur affären... Robert blir upprörd och ledsen, men misstänker inte att han försetts med det aktuella bandet i sina köpepåsar!

Brill (Gene Hackman), som är en före detta säkerhetsagent och sedan ett flertal år "gått under jorden", är den ende som kan hjälpa Robert Dean, och nu måste Robert finna honom... Dessutom måste han själv se till att hålla sig levande, vilket inte är det lättaste - med NSA-gänget i hälarna!

Till råga på eländet, blir Robert Deans hustru så svartsjuk att hon slänger ut honom ur huset! Stackars Robert... NSA spärrar hans kontokort också... Snaran dras obönhörligt åt för advokat Robert Dean. Men, vi har ju den italienska maffian att falla tillbaka på...

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM