En enkel plan (A Simple Plan) april 1999
Bill Paxton, Billy Bob Thornton, Bridget Fonda, Brent Briscoe, Gary Cole, Chelcie Ross, Jack Walsh, regi: Sam Raimi.

En olidligt spännande thriller full av mord och svek. Fotografen Alar Kivilo har stilfullt fångat ett vintrigt landskap.

I rollerna som bröderna Hank och Jacob Mitchell ser vi Bill Paxton och den begåvade Billy Bob Thornton (som vi bland annat minns från filmer som "Aposteln", "U-turn" och "Armageddon"). Hank är den skolade kamrern och Jacob är en arbetslös bohem med ovårdat yttre.

Hank lever under ordnade förhållanden och är gift med Sarah (Bridget Fonda), en ung vacker kvinna, som strax skall föda deras första barn. De lever alla i ett litet samhälle där alla känner alla.

Jacobs vän Lou
- också han arbetslös - följer med i bilen när Hank och Jacob skall besöka släktens gravsten för att sätta dit en blomma till jul. Av en slump upptäcker de tre ett flygplansvrak en bit in i skogen i det snötäckta landskapet. När de undersöker vraket finner de - intill den döde piloten - en väska som innehåller över fyra miljoner dollar i sedlar!

Hank vill genast lämna pengarna till polisen, men möter hårt motstånd från de andra två. Men Hank går med på de andras krav, under vissa förutsättningar: Att det är han som förvarar pengarna i trygghet, och att ingen får röra summan förrän planet har hittats och hela historien "lagt sig".

Tyvärr inträffar olyckliga händelser kring dessa pengar, och innan de vet ordet av har de dragits in i något de aldrig kunnat drömma om. De har slagit ihjäl människor, och allt för pengars skull...

Den ljuvliga och rättänkande Sarah visar sig besitta oanade krafter till tankeverksamhet, när det gäller att bevaka pengarna.

Mer skall inte berättas om denna spännande thriller som är inspelad i Delano, Minnesota och norra Wisconsin.

I filmen medverkar också Gary Cole, som vi känner igen från TV-serien "En röst i natten".

Bridget Fonda kommer från den berömda skådespelarsläkten Fonda; hennes far Peter Fonda är son till Henry Fonda. Vi har tidigare bland annat kunnat se henne i filmen "Ensam ung kvinna söker".

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online