En häxa i familjen
Januari 2000

Margreth Weivers, Tintin Anderzon, Johan Rheborg, Karin Bogaeus, Rebecca Scheja, Fredrik "Bisse" Unger, regi: Harald Hamrell.

En spännande och charmig familjefilm som trollar fram smilbandet. Är Tant Gerda (Margreth Weivers) en häxa på riktigt? Det frågar sig åttaåriga Maria (Karin Bogaeus) och kompisen Makka (Rebecca Scheja). Tant Gerda fick rycka in som barnvakt åt Maria då den ordinarie barnvakten fick förhinder.

Det visar sig att "Tanten" ser ut som en liten rar häxa och till och med har en liten vårta på näsan. Makka har en bok som handlar om häxor och häxors beteende. Bilderna i boken är på pricken lika Tant Gerda! Dessutom har Makka en kristallkula som uppfyller önskningar. I ett förfluget ögonblick har Maria önskat Lillebror (Fredrik "Bisse" Unger) "all världens väg", vilket hon bittert ångrar nu när häxan Gerda har inträtt i vardagslivet! Lillebror är en riktig liten busunge och retas med Maria, men nu är det ju så att Maria, trots allt, älskar sin lillebror. Tillsammans med Makka försöker de göra allt för att inte han skall bli bortrövad av någon häxa.

Manuset till filmen är skrivet av Johan Bogaeus, fritt efter Ulf Starks bok "Maria Bleknos". Margreth Weivers är en förtjusande häxa, och Karin Bogaeus vill jag gärna se i fler roller.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM