En idealisk äkta man september 1999
Cate Blanchett, Rupert Everett, Jeremy Northam, Minnie Driver, Julianne Moore, regi: Oliver Parker.En vacker, välgjord och välspelad film baserad på Oscar Wilde's berömda pjäs med samma namn som skrevs för mer än 100 år sedan, men som känns oerhört aktuell enligt regissören Oliver Parker. Det är en komedi som belyser moraliskt förfall och politiska skandaler, något som inte känns avlägset alls. Historiens förmåga att upprepa sig själv fascinerar.

Något av en drömensemble har filmen också att bjuda på.

Sir Robert Chiltern (Jeremy Northam) är djupt fäst vid sin ljuva hustru Gertrude (Cate Blanchett), och paret är allmänt välkänt för att vara ett idealiskt äkta par. Robert, som är politiker, är känd för sin raka framtoning och just för att vara en idealisk äkta man.


Samtliga foton: Columbia TriStar.

Lord Arthur Goring (Rupert Everett) är en lättjefull aristokratisk ungkarl, som tillhör kretsen kring paret Chiltern. Sir Roberts syster Mabel (Minnie Driver) är ganska tänd på att en gång försöka vinna Arthur till sin äkta man, men han verkar svårflirtad. Påtryckningar saknas inte från hans fars sida, som tycker att "nu är det sannerligen dags"!

Behagfulla flyter dagarna inom de aristokratiska kretsarna, när de vackra klänningarna frasar av brokad och siden. Men så kommer en liten "katt in bland hermelinerna". Hon heter Mrs Cheveley (Julianne Moore) och är en liten utpresserska som har vassa och hänsynslösa klor, som hon klöser med mot den rara hustru Gertrude.

Mrs Cheveley bär på hemligheter om maken Sir Robert. Hon har i sin ägo ett komprometterande brev, och det blir ett förfärligt virrvarr av ledsamheter och missförstånd samt insiktsfullhet om att livet inte är så lätt som det synes vara i adliga kretsar år 1895 i "the swinging London"...

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online