EN LÅNG FÖRLOVNING
Premiär 28 januari 2005

Körtid: cirka 2 timme 15 minuter. Regi: Jean-Pierre Jeunet. Censur: 15 år. I rollerna: Audrey Tautou, Gaspard Ulliel, Dominique Pinon m fl.

Den rådjursögda, väna Mathilde (Audrey Tautou) är huvudpersonen i denna mycket vackra och gripande film, som utspelar sig i Frankrike under första världskriget. Den unga Mathildes fästman Manech inkallas till krigstjänst och de båda ungdomarna tar ett tårögt farväl. När Manech rapporteras saknad och troligen död, vägrar Mathilde att tro, att det är sant.

Hon... som i tidig barndom mist båda sina föräldrar, tar pengar av sitt föräldraarv och ger sig ut på en omfattande resa, för att söka utreda fästmannens öde. Hon läser dokument, hon uppsöker för detta soldater, för att lyssna till deras berättelser, som eventuellt kan ha ledtrådar om Manech. Mathilde far till platser, där hon tror att Manech varit.

Filmen har kontraster, som varvas. Vi ser förföriskt vackra naturskildringar från franskt byliv och stadsliv och vi ser fasansfulla krigsbilder från fronten.

Filmen "tappar något i slutet", men... har det där bitterljuvt oemotståndliga i ung kärleks förmåga att hoppas. Den väcker vår avsky och vårt avståndstagande från alla krigs blodiga meningslöshet.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM