En prinsessas dagbok
December 2001

Anne Hathaway, Julie Andrews, regi: Garry Marshall.

Mia Thermopolis (Anne Hathaway) är en tillbakadragen femtonåring som studerar vid Grove High School och har några få kompisar. I övrigt känner hon sig "osynlig", har svårt att tala inför grupp och är allmänt valhänt och en aning klumpig. Så..., får hon plötsligt en dag veta att hennes farmor (Julie Andrews) är på besök och vill träffa henne. Chockbeskedet kommer! Mia är prinsessa!

Varför har nu mamma Helen i femton år tigit med den sanningen? Mia har varje födelsedag fått påkostade presenter från sin far, som tyvärr nu nyligen avlidit. Men i övrigt har varken far eller farmor uppenbarat sig personligen för Mia. Varför nu detta plötsliga intresse..., som Mia inte alls är trakterad av? Kan det vara en fråga om upprätthållande av den kungliga traditionen inom familjen? I så fall måste också lilla Mia tränas att leva upp till sin ansvarsfulla prinsessroll! Har vi sett det förut??? Kanske det kanske...

Prinsessan och hennes katt Fat Louie är charmiga och det är trevligt att se Julie Andrews som drottning Clarissa Renaldi i det lilla europeiska kungadömet Genovia.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM