ETT HUS AV SAND OCH DIMMA [ DVD/VIDEO ]
Release 3 / 17 nov 2004

Hyr-release den 3 november , köp-release den 17 november 2004.Körtid: 2 tim 6 min. Censur: 15 år. Regi:Vadim Perelman. I rollerna: Behrani (Sir Ben Kingsley, som 2001 adlades av Storbritanniens drottning Elizabeth II), Kathy (Jennifer Connelly),Nadi (Shohreh Agdashloo),Lester (Ron Eldard),Esmail (Jonathan Ahdout),Connie Walsh (Franxis Fisher) m fl. Originalmusik:James Horner.Massoud Amir Behrani är en före detta överste i iranska flygvapnet, som med sin familj flytt till USA. Där har han tvingats ta jobb som vägarbetare och bensinmacksförsäljare för att försöka ge sken utåt av ett välstånd för sin familj, där fru Nadi minsann inte vill leva som en fattiglapp... ja hon använder starkare ord än så.. som börjar på "z", och sonen Esmail ska ha den bästa av skolor... När så den unga Kathy, som tillsammans med sin bror...ärvt ett hus vid stranden .......av missförstånd blir vräkt av kommunen och huset lämnas till försäljning för en spottstyver... så... passar Massoud Amir Behrani på att köpa det.

Han tänker sälja det för minst tre gånger så mycket som sin köpesumma.... och komma ur sina "smutsiga jobb" som han kallar dem! För att citera överste Behrani ordagrant.... "så vill han inte längre jobba som en arab"....! Kathy som övergivits av sin man Nick och sett huset som sin enda trygghet, efter att ha kommit ur ett missbruk... blir desperat, där hon ställs på gatan.... utan tillgångar.

Polismannen Lester försöker hjälpa Kathy... men råkar därvid själv illa ut. Det hela slutar i en ödestiger kulturkrock med en utdragen tragedi som följd.

Filmen rymmer stor tragik och fanatism (kanske..... i min smak ... en smula i överkant). Utmärkt skådespel!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM