ETT LAND UTAN KVINNOR
Release DVD och VHS vecka 14 / 2005

Regi: Manish Jha. Musik: Saleem Merchant och Salim Sulaiman. I rollerna: Mukesh Bhatt, Latesh Chaudhari, Rolitash Gaud, Amin Gazi, Chittarajan Giri, Rajesh Jais, Pankai Jha, Tulip Joshl, Deepak Kumar, Gyan Prakash.

Efter år av spädbarnsmord, aborter och vanvård av småflickor är i filmen den indiska landsbygden utarmad på kvinnor. Männen samlas i lokaler och ser på porrfilmer och jagar febrilt efter att få en kvinna att dela säng med. Pappa Ramacharan har fem vuxna söner, som samtliga trånar vilt efter en kvinna. Pappa Ramacharan själv är heller inget undantag.

Prästen Jatanath letar febrilt i kringliggande omgivningar efter en kvinna att föra till fembarnsfadern. En dag finner han Pratab... en man med en undangömd ung dotter. Prästen ilar till Ramacharan som med en enorm penningsumma övertalar Pratab att sälja sin dotter till ALLA FEM AV RAMACHARANS SÖNER. Eftersom sönerna får en natt var i veckan med den unga kvinnan som heter Kalki, blir det "två dagar över av veckans sju dagar". De två dagarna utnyttjar den gamle bocken Ramacharan till att själv ligga med Kalki.

Eftr ett misslyckat flyktförsök, straffas Kalki på det mest barbariska sätt.

Denna absurda vision av kvinnounderskottet i Indien är oerhört rå, men belönades rättmätigt med kritikerpriset på filmfestivalen i Venedig. Filmen inspelades 2003.

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM