Evigheten och en dag
April 1999

Bruno Ganz, regi: Theo Angelopoulos.

En poetisk, helgjuten film med ett utsökt foto. Regissören Theo Angelopoulos blev vinnare av Guldpalmen i Cannes 1998.

Alexander (Bruno Ganz) skall - när smärtan blir outhärdlig - lägga in sig på sjukhuset. Det beskedet har hans läkare givit honom. Därför städar han upp i sitt barndomshem, ordnar olika saker med sin kära hushållerska, packar en liten väska och åker för att besöka sin dotter. Där vill han lämna sin hund när han är på sjukhuset, men dotterns man vill inte ha husdjur. Därför får Alexander ta sin kära hund i kopplet och gå vidare för att söka hundparkering... I Thessaloniki träffar Alexander en albansk pojke, som lever som illegal invandrare på gatan och tvättar bilrutor åt bilister. Detta gör han med livet som insats, eftersom bilrutorna tvättas vid stopplysen och mitt i trafiken!

Den lille pojken berättar sin sorgliga historia för Alexander. Hans by utplånades, och över minfält lyckas han med brodern Selims hjälp ta sig över gränsen...

Tillsammans med den lille pojken vandrar Alexander, som är en stor författare och poet, ömsom i minnenas land och ömsom i nuet, och vi får följa hans minnen när han levde vid havet tillsammans med sin vackra hustru Anna och sina vänner.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM